Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ...

 

Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής με άρωμα... μοσχάτου!

Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η οποία συμπληρώνει φέτος 30 ολόκληρα χρόνια ζωής και δημιουργίας.

Το δικό τους μοναδικό άρωμα και τη γεύση του ονομαστού μοσχάτου Σάμου έδωσαν στο διαγωνισμό αυτό τα κρασιά του Συνεταιρισμού. Κατά την τελετή των εγκαινίων, προσφέρθηκαν Samos Vin Doux mojito cocktails σε όλους τους διεθνείς κριτές γαστρονομίας, στους διακεκριμένους chefs και pastry chefs καθώς και σε σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 2ου Μεσογειακού Διαγωνισμού ήταν ο  ex. chef Domenico Maggi από την Ιταλία, διευθυντής Νότιας  Ευρώπης για τη World Chefs και κριτής επιπέδου Α. Ο Μεσογειακός Διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Περιφέρειας Αττικής.

Με πάνω από 30 διαγωνιστικές κατηγορίες, 20 master classes, 10 πάνελ ομιλιών, εκπαιδευτικές επισκέψεις από σχολές γαστρονομίας και συμμετοχή από τουλάχιστον 10 χώρες ο διαγωνισμός αυτός έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό θεσμό της Μεσογείου! Τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομικής τέχνης μοιράστηκαν τα μυστικά επιτυχίας τους και επέλεξαν τα νέα αστέρια  της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Στα master classes παρουσιάστηκαν συνταγές με ελληνικές κατά το πλείστον πρώτες ύλες και αναδείχθηκαν τεχνικές μαγειρικής από τους κορυφαίους chef: Μαρία Λόη («πρέσβειρα» της μεσογειακής διατροφής στις ΗΠΑ),  Da Vinci Master Chef Cesare Casella, Σταμάτη Τσίλια, Γιώργο Στυλιανουδάκη, Δημήτρη Βασιλείου, Παναγιώτη Κωστό, Σόφη Ουργαντζίδου, Δημήτρη Κατριβέση, Σταύρο Ψωμόπουλο, Ηλία Σκουλά, Κώστα Αθανασίου και άλλους, ενώ ο Σαμιώτης ex. chef και κριτής γαστρονομίας Ευάγγελος Μπιλιμπάς παρουσίασε μια ιδιαίτερη συνταγή με «μωσαϊκό ψαριού με κοράλλι από παντζάρι» και τα εξαιρετικά μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου. Ο κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και υπ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Βαραγιάννης, βραβευμένος με το μετάλλιο αξίας από το GTBB (Greek Taste Beyond Borders Organization), μίλησε για την αδιαμφισβήτητη αξία του σαμιώτικου κρασιού και τα διατροφικά του οφέλη, ενώ ο Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής, παρουσίασε τις νέες κυκλοφορίες οίνων του ΕΟΣ Σάμου και μίλησε για την ιστορικότητα και διαχρονική αξία των πολυβραβευμένων σαμιώτικων κρασιών.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από 14-16 Ιανουαρίου 2022, με τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής κατά covid.

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκείνους που υπηρετούν με συνέπεια και ταλέντο την υψηλή τέχνη της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής ανέδειξε και φέτος ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός (2nd Mediterranean Chef's Competition) τον οποίο διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION