Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Η ετήσια γιορτή της ανιδιοτελούς προσφοράς και της συνεργασίας για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr...

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019 «Voluntary Action»

Η επιβράβευση των εθελοντών, η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις δράσεις του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019 «Voluntary Action», το οποίο διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr.
Το φεστιβάλ έλαβε χώρα το διήμερο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2019 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ με επισκέπτες που προσήλθαν για να συναντηθούν με τις εθελοντικές οργανώσεις, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν ομιλίες και ψυχαγωγικά δρώμενα, καθώς και την καθιερωμένη τελετή απονομής βραβείων και τιμητικών διακρίσεων του φεστιβάλ.
Διαδραστικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshops με τους εξής τίτλους:
· την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: «Η χρήση της Wikipedia ως εκπαιδευτικού εργαλείου», «Η ανάπτυξη του εαυτού μέσα από την εθελοντική προσφορά», «Ο θεραπευτικός και διαμεσολαβητικός ρόλος του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία», «Η αλήθεια για τα ναρκωτικά», «Σύμπραξη στην ανάπτυξη εθελοντικού έργου», «Βίας 8 & Τέχνης γωνία – Βία κατά των γυναικών: ταξίδι στον χρόνο με όχημα την τέχνη».
· την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου: «Γιατί εθελοντισμός;», «Χρηματοδότηση ΜΚΟ», «Βιωματικό εργαστήρι: Μοναχικός ασθενής και εθελοντής».
Το θεωρητικό σκέλος των workshops συμπληρώθηκε ιδανικά από τις ομιλίες που δόθηκαν:
· την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου: «Εθελοντισμός: Απαραίτητη συνιστώσα μιας υγιούς ζωής», «Η ανάπτυξη του εαυτού μέσα από την εθελοντική προσφορά», «Έλληνες πρόσκοποι: 110 χρόνια συμβάλλουν ουσιαστικά στην εφαρμογή των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης», «Η συνεισφορά των νέων στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης», «Διαχείριση εθελοντών», «Εθελοντισμός και η προβολή της θετικής είδησης από τα ΜΜΕ», «Παρουσίαση Olympiada for H2O». · την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου: «Κέντρο Στήριξης Οικογένειας», «Οργανωσιακή εξέλιξη για τις ΜΚΟ: Τα κλειδιά της επιτυχίας», «Προσφορά και αλληλεγγύη».
Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2019 «Voluntary Action» αποτέλεσε και φέτος μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης με επιπλέον δράσεις: · «Το παζλ της Caritas, δηλαδή της αγάπης» (ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ). · «Είμαι, έχω, ονειρεύομαι: Ανθρώπινος ιστός» (ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ).
· Πρώτες βοήθειες από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ).
· Μουσικές κατασκευές με παιδιά από το τμήμα εικαστικών και μουσικοθεραπείας του Κέντρου Ημέρας ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΦΚΠΙ.
· Επιδαπέδιο παιχνίδι του ΑΡΧΕΛΩΝ για παιδιά: «Ο δρόμος προς τη θάλασσα: Περιπέτειες στην άμμο». · Μουσικό πρόγραμμα με τους APALAENTE και τους SUNLIGHT.
· Παράσταση «ΑΣΤΑΘΕΙΑ» με τους DAGIPOLI DANCE CO.
· Τραγούδι από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΣΤΑΓΙΟΛΑ.
Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δημήτρη Μιχαηλίδη «Σκέψεις για την κοινωνική οικονομία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στέντορας, ενώ η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων «Voluntary Action» 2019.
Σκοπός των Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων «Voluntary Action», που διοργανώθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Skywalker.gr, είναι η τίμηση των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι καθημερινά δίνουν αυθόρμητα ένα κομμάτι του εαυτού τους στην κοινωνία ώστε να εξασφαλίσουν ένα ομορφότερο μέλλον για εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Τιμητικές διακρίσεις
1. Skywalker – Προσφορά στον Εθελοντισμό
Πατέρας Αθηναγόρας
2. Ευαισθητοποίηση για τον Εθελοντισμό
Άλμα Ζωής
3. Διαχείριση Εθελοντών
Ερυθρός Σταυρός Τομέας Σαμαρειτών
4. Καινοτόμο Πρόγραμμα
Μπορούμε

Βραβεία
1. Κατηγορία «ΑΜΕΑ»
Επιβραβεύεται ο οργανισμός που ενεργεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναδεικνύοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους και διασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείρισή τους εντός του κοινωνικού συνόλου.
Χρυσό βραβείο: Kinitro
Χρυσό βραβείο: Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας
Αργυρό βραβείο: Γέφυρα Ζωής
Αργυρό βραβείο: Δώσε Ζωή
2. Κατηγορία «Εκπαίδευση»
Αναγνωρίζεται το έργο των οργανισμών που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τον προσδιορισμό, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση μαθησιακών κενών και προβλημάτων ανηλίκων και ενηλίκων ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, εθνικότητα, αναδεικνύοντας την αξία της μάθησης υπεράνω εκχρηματισμένων σχέσεων.
Χρυσό βραβείο: Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής
Χρυσό βραβείο: Διαβάζω για τους Άλλους
Χρυσό βραβείο: Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ)
Χρυσό βραβείο: Young Volunteers in Action
Χρυσό βραβείο: Social Dynamo
Αργυρό βραβείο: ΖωΕΣ
Αργυρό βραβείο: Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Ελλάδα χωρίς Ναρκωτικά
Αργυρό βραβείο: Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας
3. Κατηγορία «Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»
Αργυρό βραβείο: Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κρήτης
Αργυρό βραβείο: AISEC
4. Κατηγορία «Παιδί & Οικογένεια»
Αξιολογείται η αποτελεσματική δράση των οργανισμών που προάγουν την αξία της οικογένειας, προστατεύουν ευάλωτες οικογένειες, αγέννητα παιδιά, παιδιά, γονείς, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες και υποστηρίζουν την υιοθεσία, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.
Χρυσό βραβείο: Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση
Αργυρό βραβείο: Asxolisou.gr
Χάλκινο βραβείο: Κοινωνικό Έργο «Προσφέρω» Ομάδα Εθελοντών Πολιτών – Αχαρναί
5. Κατηγορία «Οικονομία – Κοινωνία»
Προαγωγή και ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της κοινοτικής ανάπτυξης, της ήπιας και ηθικής επιχειρηματικότητας, της εθελοντικής παραγωγής κοινωνικών αγαθών.
Χρυσό βραβείο: YouBeHero
Αργυρό βραβείο: Ομάδα Εθελοντών «Alex»
Αργυρό βραβείο: Σε Αναμονή
6. Κατηγορία «Υγεία & Πρόνοια»
Αναγνωρίζεται η συνεισφορά στην προάσπιση της υγείας ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω της πρόληψης και της περίθαλψης.
Χρυσό βραβείο: Νοσηλεία
Χρυσό βραβείο: Άγγιγμα Ζωής
7. Κατηγορία «Περιβάλλον»
Αργυρό βραβείο: Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων
Αργυρό βραβείο: Euphoria Youth Organization
8. Κατηγορία «Τέχνες – Πολιτισμός – Αθλητισμός»
Επιβραβεύονται οι οργανισμοί των οποίων οι δράσεις προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην ανάδειξη των τεχνών και του αθλητισμού.
Χάλκινο βραβείο: Vento Volunteers

9. Κατηγορία «Πρόσφυγες – Μετανάστες»
Απονέμεται σε οργανισμούς που προσέφεραν υπηρεσίες υποδοχής, προώθησης, πρόνοιας και περίθαλψης σε πρόσφυγες και μετανάστες υπό το πρίσμα του ανθρωπισμού.
Αργυρό βραβείο: Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Οι νικητές των βραβείων παρουσιάστηκαν από την κα Μαρία Γριζά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Skywalker.gr, οι οποίοι αναδείχθηκαν χάρη στην πολύτιμη συμβολή των μελών της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία απαρτιζόταν από τους κ.κ.:
· Δημήτριο Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφο, «Αγρονέα»
· Ερμίνα Γάκη, Συμβουλευτική ψυχολόγο, ΜΑ
· Θεοδώρα Φούντα, Κοινωνιολόγο, Coach & mentor
· Άρη Σούρα, Project manager, HIGGS
· Ολίβια Κυριακίδου, Οργανωσιακή ψυχολόγο, ιδρύτρια της οργάνωσης Master People Analytics
· Αναστασία Τομαρά, Training & Development Specialist, συν-δημιουργό της Sherlock Your Mind

Η διοργάνωση του φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των:
Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Υποστηρικτές: DREAMTEAM, ΑΕΙ ΦΕΡΕΙΝ, OXYZED, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, CAREER DESIGN
Gift partner: BONUS TRAVEL
Food & drink partners: ΔΙΩΝΗ – RAINBOW WATERS, BUFALA GELATO
Security partner: GSS PRIVATE SECURITY

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ZOUGLA, THAT’S LIFE, POLITISONLINE, GOVA STILETO, SIGMA MEDIA GROUP, CSR INDEX, ΑΠΟΨΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΚΗΣ, HELLENIC MEDIA GROUP, ENALLAKTIKOS.GR, ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, LIGHT-RADIO.NET, BUSINESS WOMAN, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, FRAPRESS.GR, BULL MP.COM, BEASTYPRESS.COM, THE COLUMNIST, MΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, ECOZEN.GR, SETTLE.GR, REJOIN.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:
Μαίρη Κατσαπρίνη, 
Marketing Director, 
Skywalker.gr, 210 9730280, 
εσωτ. 231, 
mkatsaprini@skywalker.gr

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ετήσια γιορτή της ανιδιοτελούς προσφοράς και της συνεργασίας για τέταρτη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION