Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Μια σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων,στο σημερινό Action-μας ταξιδεύει στα παραμύθια της ! Καλώς ήρθες στη Sigma,Εύα Πετροπούλου Λιανού !

             
Ένα αλλιώτικο ταξίδι στην παιδική λογοτεχνία,κάνουμε αυτή την καλοκαιρινή ημέρα .... Με την εξαιρετική συγγραφέα Εύα Πετροπούλου Λιανού μπαίνουμε δυναμικά στην μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας , μέσα απ΄το μεγαλείο του έργου της μεγάλης αυτής προσωπικότητας ...
Η Εύα Πετροπούλου - Λιανού έκανε την εμφάνιση της στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου, με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της στα Γαλλικά "Geraldine et le lutin du lac",                    το Μάιο του 2007, από τις εκδόσεις Amalthee.
Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο, όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας με τις σπουδές της κάνει την πρακτική της, ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές. Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου κι εργάστηκε ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα Le Libre Journal.
Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κέρδισε, επέστρεψε στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει στην Αθήνα. Κύρια ενασχόλησή της είναι η διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας σε πολιτιστικούς φορείς όπως το Ash nart, πραγματοποιεί σεμινάρια γαλλικής γλώσσας σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ ασχολείται και με μεταφράσεις. Παράλληλα σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Lettres Modernes, γιατί ποτέ δεν είναι αργά να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας. Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.
Απολαύστε την Εύα Πετροπούλου Λιανού αποκλειστικά στην εκπομπή ACTION !
Συνεντεύξεις και παραμύθια της φιλοξενούνται σε ηλεκτρονικές εφημερίδες της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια σπουδαία Ελληνίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων,στο σημερινό Action-μας ταξιδεύει στα παραμύθια της ! Καλώς ήρθες στη Sigma,Εύα Πετροπούλου Λιανού ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION