Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των βράχων 2019»#Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού

«Εξολοθρευτής Άγγελος»
Μια χοροθεατρική παράσταση του θιάσου «Μοντέρνοι Καιροί» βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία του Luis Buñuel "Εl Αngel Exterminador" (Ο Εξολοθρευτής Άγγελος).

Φεστιβάλ «Στη Σκιά των βράχων 2019»
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού
Στην αριστουργηματική σουρεαλιστική ταινία του Luis Buñuel, oι καλεσμένοι σε ένα δείπνο της υψηλής αριστοκρατίας ανακαλύπτουν πως για έναν περίεργο λόγο δεν μπορούν να φύγουν από την τραπεζαρία, παρότι η πόρτα είναι ορθάνοιχτη. Σταδιακά, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τροφή και νερό, ενώ οι εντάσεις κι η βία μεταξύ τους, κάνουν την εμφάνισή τους.
Στην παράσταση παρακολουθούμε τους ήρωες να ακολουθούν μια πορεία κατάρρευσης από τον καθωσπρεπισμό και την κομψότητα μέχρι την ολοκληρωτική τους αποκτήνωση. Ο χώρος της τραπεζαρίας μεταμορφώνεται σε μια ιδιότυπη φυλακή χωρίς κάγκελα, η ασφυξία του χώρου και η αδυναμία επικοινωνίας βγάζουν στην επιφάνεια τα κατώτερα ένστικτά τους. Η κοινωνική οργάνωση καταλύεται και το μόνο που μετράει είναι η επιβίωση.
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας μακράς εκπαιδευτικής διαδικασίας, πειραματισμού και έρευνας πάνω στο σώμα του ηθοποιού. Παρακολουθούμε έξι ηθοποιούς, απόλυτα εναρμονισμένους μεταξύ τους, συντονισμένους με τους ίδιους υποκριτικούς και κινησιολογικούς κώδικες, που με μοναδικό μέσο τα σώματά τους ακροβατούν επιδέξια, ανάμεσα στην υποκριτική, την κίνηση και το χορό.
Η παράσταση κινείται μεταξύ πραγματικότητας, ονείρου και εφιάλτη και μας ταξιδεύει στον μαγικό και ανατρεπτικό κόσμο του Luis Buñuel.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γεωργοσόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Νταλιάνης
Παίζουν: Ανδρέας Βελέντζας, Δημήτρης Καπαμάς, Γιούλια Καραχανιάν, Μαρία Μάργαρη, Γιάννης Πετρίδης, Αντωνία Πίντζου
Φωτογράφιση: Κατερίνα Αρβανίτη
Τrailer: Ναταλία Ελιόγλου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού

Εισιτήρια: 12 € κανονικό, 8€ μειωμένο, 10€ προπώληση μέσω viva https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-braxwn/eksolothreytis-aggelos/

Μέχρι τις 30/6 θα είναι διαθέσιμα 100 εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 8€ και από 1/7 θα προπωλούνται στην τιμή των 10€. 
Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» |Βύρωνας 162 32 |τηλ.21 0762 6438

Επιμέλεια ρεπορτάζ : Sigma Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φεστιβάλ «Στη Σκιά των βράχων 2019»#Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης – Υμηττού Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION