Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Τα δέντρα μοιάζουν με τους μοναχικούς ανθρώπους.....


" Δέντρα "
ΤΡΙΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
 

Ο   Μ Π Α Μ Π Η Σ   Δ Ρ Ι Ζ Ο Σ  Σ Τ Η   Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω 
 

Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα παρουσιάσει στους χώρους της, τον φωτογράφο Μπάμπη Δρίζο στην 4η ατομική του έκθεση, όπου παρουσιάζει ένα σύνολο καλλιτεχνικών φωτογραφιών που ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από το 1999 έως το 2016, κάτω από το γενικό τίτλο «Δέντρα».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 4 Μαρτίου 2017.
 

Ο Μπάμπης Δρίζος μιλώντας για τη δουλειά του αυτή και το θέμα που επέλεξε, μας αναφέρει: 

“Τα δέντρα μοιάζουν με τους μοναχικούς ανθρώπους. Από το ταπεινό ρείκι έως την επιβλητική βελανιδιά κρατούν την ιστορία του τόπου όπου ρίζωσαν, εξιστορούν το μεγαλείο της επιβίωσης. Κόντρα στα στοιχεία της φύσης, την αγριότητα του πολιτισμού, διαθέτουν την περηφάνεια και την ευγένεια της ύπαρξης. Τα δέντρα είναι το ενδιαίτημα της υπομονής. Κουβαλούν τη μνήμη του χρόνου και του τόπου όπου ζουν. Διαθέτουν την ασίγαστη δύναμη κι αντοχή απέναντι στις αναπόφευκτες θύελλες: απλώνουν ρίζες, ανθίζουν και καρπίζουν. Είναι οι σιωπηλοί επιζώντες της αέναης μάχης στη φύση. Διαθέτουν μια ακαταμάχητη ομορφιά μες την απλότητά τους. Κι όσο τα προσέχεις τόσο ανακαλύπτεις την μοναδικότητα μέσα στην ομοιότητά τους.
Κάποια, το ήθελε η στιγμή, υπήρξαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άλλα εγγράφηκαν μέσα μου μετά από σπουδή κι ύστερα από πολλές επισκέψεις στην «κατοικία» τους. Όλα, όμως, με ακούμπησαν με τα κλαδιά τους σαν χέρι μητρικό.”

 

Ο Μπάμπης Δρίζος  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Η φωτογραφία υπήρξε μια νεανική ενασχόληση που δεν τον εγκατέλειψε ως τα σήμερα. Η προσήλωση στη μελέτη και η παρατήρηση της δουλειάς των άλλων υπήρξε ο δάσκαλος της πολύχρονης αυτοδιδαχής του με ό,τι αγάπησε και ασχολήθηκε.
Θεωρεί τον εαυτό του ένα προσεκτικό και υποψιασμένο ερασιτέχνη που είχε τη τύχη να κηδεμονεύεται από ανθρώπους της τέχνης. Σ’αυτούς οφείλεται η ευαισθητοποίηση της ψυχής κι η εξάσκηση της ματιάς του.
Έχει πραγματοποιήσει τρεις προηγούμενες ατομικές εκθέσεις  στο Δημαρχείο Καισαριανής («Τόπων έρως» 2003, «Τα προσφυγικά της Καισαριανής. Όψεις μιας αφανιζόμενης ταυτότητας» 2004, «Πορτρέτα» 2009.).

 
Γ Κ Α Λ Ε Ρ Ι   Α Ρ Γ Ω

ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 5, 106 74 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 

ΤΗΛ.: 210 7249.333 /  FAX:210 7249.777

e-mail: info@argo-gallery.gr * website: www.argo-gallery.gr

( Έπισκέψεις : Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00,
Σάββατο: 11:00-15:00)

             Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα δέντρα μοιάζουν με τους μοναχικούς ανθρώπους..... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION