Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

«Οι 12 ένορκοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι για τρίτη χρονιά !!!


«ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ»
του Reginald Rose

Αυτά τα δύο χρόνια πέρασαν από το θέατρο Αλκμήνη αμέτρητοι θεατές, που άπαντες μίλησαν για θεατρικό γεγονός και το επικοινώνησαν αυθόρμητα, ώστε η είδηση, μαζί με την επίσημη διαφήμισή της, να φτάσει και σε όποιον δεν είχε λάβει γνώση.

Δύο χρόνια ουρές στην οδό Αλκμήνης.
Δύο χρόνια αμέτρητα κείμενα για το ελληνικό ανέβασμα του έργου του Reginald Rose, για τους ηθοποιούς, για τη σκηνοθέτιδα, για την απρόσμενη εξέλιξη να κρατιέται στα ύψη μια παραγωγή σε καιρούς δύσκολους και δυσκίνητους. Δύο χρόνια και μπήκε στο χορό και η επαρχία, αρχικά με το επιβλητικό θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών έπειτα από πρόσκληση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη κι έπειτα με δημοτικά θέατρα μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Το κοινό διευρύνθηκε και πίσω από την «κλειδαρότρυπα» της αίθουσας ενόρκων προστέθηκαν και άλλοι και άλλοι "παρακολουθώντας απνευστί" όπως είχε σημειώσει εύστοχα ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος.
Λογικό κι επόμενο, αυτή η αίθουσα με του 12 ένορκους να ανακαινιστεί και να αναδιαμορφωθεί για να ξεκινήσει μια τρίτη παραγωγική χρονιά, έπειτα από την άκρως επιτυχημένη παράσταση της τον Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας με ζωντανή ορχήστρα.
Για τρίτη χρονιά λοιπόν και δεν είναι τίποτα τυχαίο. Ο σωστός χρόνος + το σωστό μέρος + οι σωστοί άνθρωποι = επιτυχία.

«Οι 12 Ένορκοι»
Κάθε ψηφοφορία τους είναι και μία μάχη, αλλά…μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με μόνο όπλο την αλήθεια! Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθένα από τους 12; Η A PRIORI παρουσιάζει για τρίτη συνεχή χρονιά, από 6 Οκτωβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της έβδομης τέχνης και μεταφέρει τους «12 angry men» σε μια «θεατρική» αίθουσα ενόρκων. Η παράσταση που απέσπασε δύο βραβεία κοινού (καλύτερου ανδρικού ρόλου και καλύτερης παράστασης) και το 34ο Κορφιάτικο βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την περίοδο 2014-15, μετά από δυο sold-out σεζόν, συνεχίζει για τρίτη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη.

Η διαρκής αποδοχή και στήριξη των θεατών δείχνει την ανάγκη να διασφαλίσουμε κάθε τι που ορίζεται οικείο, προσφιλές, ουσιαστικό και πλήρες. Το παν είναι να έρχονται στο προσκήνιο ιδέες που μπορούν να αλλάξουν, ίσως και ριζικά, τη ζωή μας. Πάντα προς το καλύτερο.

Από Πέμπτη ως Κυριακή, το θέατρο Αλκμήνη μετατρέπεται σε δικαστικό μέγαρο θέτοντας τους θεατές στη θέση του 13ου ενόρκου.

Υπόθεση 
Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις - δυστυχώς διαχρονικές - προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας. «12 θυμωμένοι άντρες» κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται και άλλοτε συγκρούονται. Έχουν κληθεί να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, αντιμετωπίζοντας το βάρος της ευθύνης που φέρνει η κάθε τους απόφαση.

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Οι 12 ένορκοι» συνεχίζουν ακάθεκτοι για τρίτη χρονιά !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION