Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Μια βραδιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση !


Αφιέρωμα  στο   Χρόνη   Αηδονίδη


Μια εξαιρετική συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην τιμητική βραδιά προς το μεγάλο μας ερμηνευτή και ερευνητή, Χρόνη Αηδονίδη! Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση, με τραγούδια από όλο το φάσμα της παράδοσης που ερμήνευσαν μοναδικά οι ΤΑΚΙΜ, που όντας ταλαντούχοι σολίστες λειτουργούν άψογα και ως ομάδα, όπως ακριβώς υποδηλώνει το όνομά τους. Εξαιρετικές ενορχηστρώσεις αγαπημένων παραδοσιακών κομματιών, με σεβασμό και γνώση.

Ο Παντελής Θαλασσινός τίμησε το μεγάλο δάσκαλο ερμηνεύοντας από θρακιώτικα ως σμυρναίικα με τον τρόπο που όλοι αγαπάμε και χάρισε στο κοινό και στον Χρόνη Αηδονίδη ένα ανέκδοτο τραγούδι του.



Η γλυκύτατη Αρετή Κετιμέ, με χάρη και ταλέντο που περισσεύει, ερμήνευσε κομμάτια όπως το Νεραντζολέμονο, το Ώρα καλή πουλάκι μου, Να μαν’ πουλί να πέταγα και πολλά άλλα.
Μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των πραγματικά εξαιρετικών χορευτικών συγκροτημάτων του Συνδέσμου Λουτρακιωτών και Περαχωριτών «ο ΙΒΥΚΟΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Μπάκο, που είχε και την αρχική πρωτοβουλία του αφιερώματος αλλά και σε όλους τους χορευτές!
Η συναυλία έκλεισε ως γιορτή, με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα τον Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε από καρδιάς τους διοργανωτές, τους ΤΑΚΙΜ για τον τρόπο με τον οποίο κρατάνε και προχωράνε την παράδοση αλλά και τους ερμηνευτές για το ταλέντο, την ερμηνεία, το ήθος τους.


Από τη βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Αλέξης Κωστάλας, που παρουσίασε τη συναυλία με το δικό του ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο.

Το Φεστιβάλ Λουτρακίου αποδεικνύει μέσα από μια ακόμα άψογη διοργάνωση, πόσο καλές και πλουραλιστικές παραστάσεις μπορεί να μας προσφέρει, εντάσσοντας αποτελεσματικά το τόσο σημαντικό ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και δημιουργώντας συνεργασίες με καταξιωμένους δημιουργούς και καλλιτέχνες!

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press Office
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια βραδιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση ! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION