Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ένας άνθρωπος που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά απ΄τη λογική στην παραφροσύνη ...


"Κάτι απ' το ημερολόγιο ενός..." στο θέατρο ΠΚ

Η εμμονή ενός ανθρώπου να πείσει τον εαυτό του πως είναι κάτι σημαντικό.  Μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει στον έρωτα και να λυτρωθεί από την απομόνωση και τα κοροϊδευτικά γέλια των ανθρώπων.


Στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» ο Γκόγκολ καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο την κενότητα της άρχουσας τάξης. Πως οι ταξικές ανισότητες της εποχής παγίδευαν τους απλούς πολίτες και τους καθιστούσαν θύματα των ισχυρών. Με έναν τέτοιο πολίτη, τον Αξέντι Ιβάνοβιτς, καταπιάνεται στο έργο. Με έναν πολίτη χαμηλής αυτοεκτίμησης που ταπεινά εισπράτει τα κοροιδευτικά γέλια και την περιφροσύνη των ανωτέρων του και των κατωτέρων του. Με έναν άνθρωπο που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά από τη λογική στην παραφροσύνη, από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας στην κατασκευή ενός κόσμου, στον οποίο είναι αρεστός και μπορεί σε μια στιγμή να γίνει βασιλιάς της Ισπανίας.

Επί Σκηνής

Στο ρόλο του Αξέντι Ιβάνοβιτς: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Ντραμς-Πλήκτρα-Ερμηνεία: Βασίλης Τσεντούρος

Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Μουσική: Βασίλης Τσεντούρος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χριστίνα Λεοντιάδου
Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Κανέλλος Φωτογιαννόπουλος
Μάσκες: Δήμητρα Καίσαρη
Μετάφραση: Gheorge Trofim


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Κωνσταντίνος Τσεντούρος
Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης σχολής Δραματικής τέχνης “Melissa art school” της Έλντας Πανοπούλου με υποτροφία στο Γ’ έτος (επιτυχών στις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού).
Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Έλντα Πανοπούλου, Γ. Σμαραγδή, Β. Θωμόπουλο, Α. Ρήγα, Α. Παπασπύρου, Χ. Γεωργιάδη.
Έχει πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (θέατρο Βεάκη), «Φωνάζει ο κλέφτης» (θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου), «Η αυλή των φευγάτων» (θέατρο Βεάκη), «Έρωτας είναι» (θέατρο κολεγίου Pierce), «Κάτι απ’ το ημερολόγιο ενός» (θέατρο ΠΚ). Έχει συμμετάσχει στη μέρα του ηθοποιού στο θέατρο Παλλάς και σε περιοδείες με παιδικές παραστάσεις («Μόγλης» και «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά»).
Έχει πάρει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Κόκκινο Δωμάτιο», «Πολυκατοικία», «Με τα παντελόνια κάτω», «Συμμαθητές».

Βασίλης Τσεντούρος
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, θεωρία μουσικής (σύνθεση, ενορχήστρωση) και μαθήματα μουσικής τεχνολογίας & παραγωγής (cubase).
Σπούδασε κιθάρα και drums στα ωδεία Έντεχνον, ΦΑΚΑΝΑ (art music school) και MMS (modern music school).
Eίναι μέλος μουσικών σχημάτων ως session μουσικός και έχει κάνει προσωπικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως: Αυλαία, Αρχιτεκτονική, Αλάβαστρον, Ghost house κ.ά.
Έγραψε τη μουσική στις θεατρικές παράστασεις «Κάτι απ’ το ημερολόγιο ενός...» στο θέατρο ΠΚ (μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του ομώνυμου δίσκου), «Αι δύο τραγωδίαι» στο θέατρο ΒΑΦΕΙΟ, «Happy ντεθ day» στο θέατρο ALTERA PARS, «Σπίτι από γέφυρες» στο θέατρο ΠΚ (μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση του ομώνυμου δίσκου).

Επιμέλεια  ρεπορτάζ  :  Sigma  Press  Office  
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένας άνθρωπος που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά απ΄τη λογική στην παραφροσύνη ... Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION