Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τα δώρα του αθλητισμού:ψυχολογικά οφέλη !!!

 Τα δώρα του αθλητισμού:ψυχολογικά οφέλη

Συμφωνούμε όλοι οτι ο αθλητισμός αναγνωρισμένα κάνει καλό στην υγεία.
Δεν περιορίζεται όμως μονάχα στην καλή φυσική κατάσταση. Ο αθλητισμός προσφέρει και άλλα απο τα οποία πολλά υπάγονται στο ψυχολογικό τομέα.
 
Έχουμε μιλήσει για την αποβολή του άγχους και την εδραίωση καλής διάθεσης όταν αθλούμαστε. Αυτά τα στοιχεία είναι μερικά μόλις απ'όλα όσα επηρεάζει η γυμναστική στην ψυχολογία μας.
Αρχικά,μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια μορφή ψυχαγωγίας. Ξεκουράζει και διασκεδάζει τον κάθε ένα και αυτό φαίνεται και απ' την μεγάλη ποικιλία αθλημάτων που υπάρχουν-κατάλληλα για κάθε προτίμηση και σκοπό.

Υπάρχουν ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Στα πρώτα,  οι δεξιότητες γυμνάζονται,αυτός που αθλείται γνωρίζει και τεστάρει τα όριά του. Τα όρια αυτά δεν είναι μόνο σωματικά.Είναι και ψυχολογικά/ψυχικά.Τα όρια δεν είναι μόνο τα φουσκωμένα μπράτσα και οι εντυπωσιακές επιδόσεις.Ο αθλητισμός κάνει κάτι ακόμα.Και αυτό είναι το ακόνισμα της θέλησης, της επιμονής,του πάθους και της υπομονής.Όλα αυτά-που φυσικά γίνονται σταδιακά,όχι απο την μια μέρα στην άλλη-επηρεάζουν ως ένα βαθμό,αρκετά σημαντικό,την διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα,εκεί οι ψυχολογικές επιδράσεις είναι πιο έντονες. Αρχικά,το πιο απλό,το άτομο έρχεται σε επαφή με άλλους και κοινωνικοποιείται.Για αυτό ενδείκνυται τα παιδιά σε μικρή ηλικία να ασχοληθούν με κάποιο ομαδικό άθλημα,το οποίο κρατάει κιόλας το χαρακτήρα του παιχνιδιού.Καλλιεργείται η ομαδικότητα και η συνεργασία,αποδέχεσαι τους άλλους και όλοι μαζί προσπαθείτε για έναν στόχο.

Πολλά είναι αυτά που επηρεάζει ο αθλητισμός,μπορείτε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας στην πορεία. Η εκτίμηση της προσπάθειας όμως και το να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις αποτελεί σημείο αναφοράς του αθλητισμού,αυτό σε μαθαίνει.

 Ένα σημείο με τρομερή σημασία όχι μόνο για την άθληση μας αλλα και για την ίδια μας την ζωή.

                                                 

                                                 Ρεπορτάζ  :  Κισελιόβα Αναστασία
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
  • ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα δώρα του αθλητισμού:ψυχολογικά οφέλη !!! Rating: 5 Reviewed By: SIGMA ONLINE TELEVISION